senior-wellness

Aktív kikapcsolódás szépkorúaknak

Sok ember számára az elmúlt évek a gyereknevelésről, családról szóltak és ezalatt az idő alatt sok minden megváltozott. Ilyenkor sokan vissza emlékeznek és elgondolkodnak azon , hogy miket értek el eddig az életben és mi az amit szeretnének még megvalósítani,kipróbálni.

A gyerekek kirepülnek otthonról , elkezdik a saját életüket élni.Szomorkodni senkinek nincs oka , hiszen az életnek egy új szakasza kezdődik.

Az elmúlt évtizedekben mindenkinek voltak olyan álmai amit mindig halogatott és titkon arra vágyott , hogy amikor eljön a megfelelő idő élhesse át ezeket a kikapcsolódási lehetőségeket. Biztosan sok olyan ember veszi körül akivel az évek alatt együtt éltek meg sok emlékezetes pillanatot. Lehet ez a személy a társa , olyan emberek akikkel régóta ismerik egymást. A közös Önökben az , hogy együtt váltak szépkorúakká.

Most jött el az idő , ebben az életszakaszban hogy megvalósítsa régóta dédelgetett álmát. Kipróbálna egy új hobbit , elutazna egy olyan helyre amely csupa élményt biztositana Önnek?

Egy új mozgásforma a skandináv gyaloglás (nordic walking) amely abban különbözik a hagyományos sétától , hogy botokat használva hosszabb léptekkel teszik meg a kijelölt távot.

nordic-walking

Kiváló eszköz az állóképesség növeléséhez ,a szervezet általános vérellátottságát javitja valamint átmozgatja a hát,váll,nyaki izmokat amelyeket keveset használ a hétköznapokban.

Remek lehetőség arra ,hogy friss levegőn , jó társaságban átmozgassa a testét anélkül , hogy az bármilyen fájdalommal vagy megerőltetéssel járna.

A kellemes testmozgással eljuthat olyan csodálatos helyekre amely igazi lelki megnyugvást és feltöltődést jelent az Ön számára.Kifejezetten ajánlott és nagy népszerűségnek örvend a szépkorúak körében.

Magyarország számos olyan régióval rendelkezik ami rendkívül sokszínű és különleges programot valamint turisztikai látnivalókat (műemlékek ,természeti értékek , programok )rejt magába. Mindezek kitűnő helyszíne lehet Észak-Magyarországon Heves megyében található Demjén. Egertől mindössze 10 km-re fekvő falu egyike a Gyógyvizek völgye településeinek.

A falu különböző pontjain lévő látványosságokat érdemes megcsodálnia az ide látogatóknak.A település határában a Laskó-patak mellékvölgyének oldalában található a Remete-lak sziklahelyiség. A néphagyomány szerint a barlangot remeték használták.

Ma is láthatóak a nyomai , hogy az itt elők lakóhelyeiket, berendezéseiket és gazdasági épületeiket is a riolittufába faragták. A demjéni völgyben magasodó Hegyeskő-dombtetőn találhatók a kaptárkövek. Ideális kisebb séták megtételére. A dombtetőn magával ragadó panoráma nyílik az oda látogatók részére.A hegyeskő déli oldalában található a Kőhodály amely a hegyben vájt gazdasági épületként illetve borospinceként használtak.

A legnagyobb 200 m² területű kő oszlopokkal alátámasztott hodály nagyob juhnyájak befogadására is képes volt.A hagyományos kőfaragás szép mintái láthatóak a Páduai Szent Antal templomban illetve a Sirkertben is.

A számos természeti hely mellett ,színes kulturális programok várják az idelátogatókat. Érdemes megcsodálni Demjén borospincéit is amelyek riolittufába vágva egy sorban helyezkednek el. A különleges látványt nyújtó pincesor 304 db pincéből áll ahol az egész évben várják az érdeklődőket.

Mindezek mellett ha felejthetetlenné szeretné tenni az itt töltött idejét remek kikapcsolódási lehetőséget kínál a Barrico Thermal Hotel gyógyvizes medencéi amelyek orvosi vizsgálatok alapján igazoltan jótékony hatással vannak a szervezetben felmerült különböző problémák kezelésére. A 38 C°-os és 34 C°-os gyógyvizes medencéinek köszönhetően kedvelt fürdőhely a gyógyhatású termálvizének köszönhetően.