Gyógyvíz

barricohotel-galeria-17

A gyógyvízzel feltöltött medencéinkben ellazulnak a merev ízületeket, csökkennek a porckopás okozta fájdalmak, enyhülnek a derék- és hátfájás okozta panaszok. Szállodánk vize kalcium, magnézium-hidrogénkarbonátos, kénes jellegű gyógyvíz. A gyógyvízben található ásványi anyagok a fürdőzés során a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki jótékony hatásukat. Kénes jellege miatt alkalmas bőrbetegségekre kezelésére (pikkelysömör, ekcéma, pattanásos- aknés bőr) is. A kén képes beépülni a porcszövetekbe, így a kopásos ízületi bántalmak esetében jelentős javulás érhető el.


Ellenjavallatok:

  • Heveny gyulladásos megbetegedés
  • Rosszindulatú daganatos megbetegedések
  • Keringési elégtelenség
  • Súlyos, magas vérnyomás betegség
  • Gümőkóros megbetegedés
  • Súlyos központi idegrendszeri megbetegedés
  • Fertőző betegség, bőrbetegség
  • Terhesség
  • 14 éven aluli gyermekek

 

A gyógyvízzé minősítéshez szükséges orvosi vizsgálatba 45 fő térdízület kopásos (arthritis) és 43 fő gerincízület kopásos (lumbalis spondylosis) beteget vontak be. A betegek összesen 15 fürdőkúra kezelést kaptak, amely alkalmanként 30 percig tartott, orvosi felügyelet mellett. A különböző vizsgálatok a fürdőkúra előtt, a kúra után, valamint a fürdőkúrát követően 3 hónappal történtek. A térdízület kopásos betegeknél a járásképességet, a fájdalom mértékét, nyomásérzékenységet, lépcsőn járás minőségét, lépéstávolságot, időintervallum alatt megtett távolságot, ízületi mozgásterjedelmet vizsgálták. A gerinc kopásban szenvedő betegeknél a spontán fellépő fájdalmat, mozgáskor jelentkező fájdalmat, terheléskori fájdalmat, nyomásérzékenységet, adott távolság megtételéhez szükséges időt, lépcsőn járás idejét, lépéstávolságot vizsgáltak.

Mindkét betegcsoport 90%-a a kezelés befejezése után közvetlenül, valamint a kezelés befejezését követően a 3 hónapos kontrollvizsgálatkor kiválónak ítélte a fürdőkezelés hatását. Minden vizsgálati eredmény igazolta, hogy a betegek állapota szignifikánsan javult a fürdőkúra végére és ez a javulás megmaradt a kezelés után 3 hónappal végzett kontrollvizsgálatra is.

A kezelés megkezdése előtt 16 térdízületi kopásás beteg szedett nonsteroid gyulladáscsökkentőt. A kezelést követő 3. hónapra a 16 gyulladáscsökkentőt szedő beteg közül 15 beteg elhagyta a nonsteroid gyulladáscsökkentő szedését. A kezelés megkezdése előtt 23 térdízületi kopásás beteg szedett fájdalomcsillapítót. A kezelést követő 3. hónapra a 23 fájdalomcsillapítót szedő beteg közül 20 beteg elhagyta a fájdalomcsillapító szedését.

A kezelés megkezdése előtt 13 gerincízület kopásás beteg szedett nonsteroid gyulladáscsökkentőt. A kezelést követő 3. hónapra a 13 gyulladáscsökkentőt szedő beteg közül 7 beteg elhagyta a nonsteroid gyulladáscsökkentő szedését. A kezelés megkezdése előtt 23 térdízületi kopásás beteg szedett fájdalomcsillapítót. A kezelést követő 3. hónapra a 23 fájdalomcsillapítót szedő beteg közül 18 beteg elhagyta a fájdalomcsillapító szedését.

A vizsgálati eredményekre alapozva az orvoscsoport megállapította, hogy a víz gyógyító hatása beigazolódott.

Digitális adatszolgáltatás

Tájékoztatjuk, hogy a digitális okmányolvasó használatára vonatkozó és érvényben lévő kormányrendelet értelmében a bejelentkezés és szobaelfoglalás feltétele a szálláshely szolgáltatást igénybevevő személyek személyes adatait igazoló fényképes igazolványainak (személyi igazolvány, lakcímkártya vagy útlevél, lakcímkártya) átadása érkezéskor a recepción és digitális okmányscannerrel történő rögzítése a szálloda részéről.

Minden vendég azonosítására be kell mutatni a fényképes okmányt és lakcím igazolványt érkezéskor, életkortól függetlenül gyermekeknek is.

A hatályos jogszabály szerint amennyiben a vendég nem adja át okmányolvasásra a személyi azonosítására szolgáló okmányt, abban az esetben a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja. A VIZA rendszerbe adatok továbbítására a szálláshely-szolgáltató 2021. szeptember 1. napjától köteles.

Abban az esetben, ha a szálláshely szolgáltató a jogszabályi előírások okán a tartózkodást megtagadja, a szálloda a visszaigazolásban szereplő kötbér-, lemondási- vagy módosítási összeg megfizetésére igényt tart.