senior-wellness-2

Pihentető wellness senior korban: csak jótékony hatása van!

Szinte csak előnye van annak, ha idősebb korban sem hagyunk fel azzal a jó szokásunkkal, hogy néha elutazunk egy wellness hotelbe, kicsit kikapcsolódni, pihenni. Összegyűjtöttük, melyek az idősebb kori wellness jótékony hatásait, és elmondjuk miért jó választás Demjén, és a Barrico Hotel.

Az ötven plusz az új negyven

Sokat enyhült, de mindig tartja magát az a tévhit, hogy az 55 felettiek visszavonultabb életre rendezkednek be: a mai napig sokan gondolják, hogy az ötven felettiek nem járnak vacsorázni, moziba, sportolni, nem szívesen utaznak, és inkább töltik otthon az idejüket, mint akárhol máshol. 

Ezzel szemben az az igazság, hogy az 55 az új 40, és szenior korban nemhogy megáll az élet, hanem egy új szakasz kezdődik. A mai ötven pluszos szeniorok az újrafelfedezők akik élményekre, kalandokra, minőségi szolgáltatásra vágynak. Például egy szuper – olyan – wellness pihenésre, aminek kizárólag jótékony hatása van. Mindjárt elmondjuk, hogy miért érdemes 55 felett is wellnessezni, de előtte Ön köré varázsoljuk azt, amit elvárhat tőlünk.

senior-wellness-3

Demjén: aktív wellness pihenés

Képzeljünk el egy teljesen átlagos Barrico Hoteles napot. Egy finom reggelit, egy kellemes fürdőzést a gyógyvízben, ezt követően egy tartalmas sétát a közeli erdőben, egy pohár (vagy több, hiszen felnőttek vagyunk) bort egy kellemes egri (vagy helyi, demjéni) borpincében, aztán egy kis wellness, egy finom vacsora és egy esti program. Demjénben egyszerűen minden adott ahhoz, hogy aktívan pihenjen, miközben a wellness összes jótékony hatását is élvezheti.

De melyek ezek? Miért érdemes 55 éves kor felett is wellnesezni. Milyen jótékony hatásai vannak? Máris mondjuk!

Wellness jótékony hatásai 55 éves kor felett.

Számtalan előnye van annak, ha szenior korban is rendszeresen eljár wellnesezni: például az. hogy egyszerre pihen, és tesz meg (szinte észrevétlenül) rengeteget az egészségéért.

A 34 vagy a 38 fokos gyógyvizünkben kedvére (és akár korlátlan ideig) relaxálhat, miközben élvezheti a gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, immunerősítő hatását. A demjéni termálvíz garantáltan kisimítja és hidratálja a bőrét, tágítja az ereit.

A finn szaunánkban 70-100 fokos meleggel várjuk. A finn szaunánk amellett, hogy kellemes időtöltés (ha nincs a használatát kizáró egészségügyi problémája) segít méregteleníteni, látványosan fiatalosabbá varázsolja a bőrt, erősíti az immunrendszert, stresszoldó, és ha gondja van az alvással, különösen javasolt. (De emellett gyakran segít felgyorsítani az anyagcserét, és javítja az erek vérellátását)

Nálunk a wellnes részlegen talál sószobát is, amely egyrészt tökéletes relaxálni, alkalmas arra, hogy kicsit elvonuljunk a világ zajától, a meleg, meghitt fényekkel kellemesen nyugtat, és feltölt, miközben tisztítja a tüdőt, a hörgőket, és felszabadítja a légutakat is. Előny, hogy a sószobának semmiféle ismert mellékhatása sincsen. Természetesen több (kül- és beltéri) medencénket is kipróbálhatja.

Ha szeretne eltölteni nálunk néhány feledhetetlen napot, ne habozzon: kifejezetten várjuk a szenior korú vendégeinket, egy kellemes kikapcsolódásra.