Szolgáltatások

A közel 250 m2-es wellnessünkben a pihenésé, regenerálódásé a főszerep.

Wellness részlegünk az egészségtudatosságra, az életminőség javítására épül.

Szolgáltatásaink megfelelő arányú használata mellett jótékony, egészségre gyakorolt hatások hosszú sorát eredményezheti: gyulladáscsökkentés, méregtelenítés, immunerősítés, bőrszépítés, értágítás, izomlazítás, légutak tisztítása

Szolgáltatásaink:

  • 38 C°-os és 34 C°-os gyógyvizes medencék


A melegvíz már önmagában is stresszoldó, lazító hatású. Orvosi vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyógyvízben található ásványi anyagok bőrön keresztüli felszívódás révén is kifejtik jótékony hatásukat.

Gyógyvizes medencéinket, saját gyógyvizes kutunkról töltjük, amely Európában egyedülálló minőségű és összetételű termál víz. A kút vizét 2011-ben minősítették külső, fürdési célból gyógyvízzé.

Gyógyvizünk kúraszerű alkalmazás esetén, hatékony mozgásszervi megbetegedésekben. Emellett természetesen betegség megelőző és általános közérzetjavító szerepük is van, ami a mai rohanó világunkban jelentősen felértékelődött.

  • finnszauna


A finnek szerint a szauna kismértékben orvosság, nagy- mértékben gyógyszer.

Úgy tartják, a keringési-, és anyagcsere-folyamatokra kifejtett jótékony hatáson túl a hirtelen megnövő pára- és iontartalom serkentőleg hat az agyműködésre is.

A szívműködésre, immunrendszerünkre, bőrünkre pedig bizonyítottan jó hatással van, de idegrendszeri problémák: stressz, álmatlanság ellen is jó módszer. A forró és száraz levegőben elpusztulnak a baktériumok és vírusok. Segíti szervezetünket a salakanyagoktól való megszabadulásban.

A szaunázásnál az erek tágulnak, folyamatosan felveszik környezetük hőmérsékletét (ezért érregeneráló hatású is). Ebben a “mesterséges lázban” javulnak az anyagcsere folyamatok, fokozódik a szervezet vérellátása, edzi a szívet és javítja a vérkeringést

DE vérkeringési zavarokkal, szívpanaszokkal küszködőknek, epilepsziások, vese- és súlyos szívbetegek, heveny ízületi gyulladásban vagy magas vérnyomással szenvedőknek óvatosan kell bánni a szaunával. A szaunázás hatéves korig nem tanácsos.

  • merülőmedence


A szaunázás nemcsak a szárazkamrában való tartózkodást jelenti: szorosan hozzátartozik a hideg fürdő is. A lehűtést érdemes a lábaktól kezdeni. A lábakon végzett hirtelen érösszehúzás segít megelőzni a visszerek kialakulását.

A hőfokváltozás – gondoljunk a Kneipp-kúrára – edzi bőrünket, élénkíti testünket, szellemünket, erősíti idegrendszerünket.

  • sószoba


A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás.

Gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek.

Nem csak betegek számára ajánlott a sószoba használata. Ha valaki szmogosabb, szennyezettebb levegőjű helyen dolgozik, illetve l akik, immunrendszer erősítés céljából is ellátogathat egy sószobába. És persze az influenzaszezon kellemetlen hatásait is ki lehet küszöbölni, ha a megelőzésre nagyobb hangsúlyt fektetünk.

DE asztmás betegek esetében azonban a magas sókoncentráció rohamot is provokálhat.

  • gyermekpancsoló


A legkisebbeket 35 cm vízmélységű gyermekpancsoló várja és kínál fürdőzési lehetőséget.

  • pihenő galéria


A kellő hatás eléréséhez elengedhetetlen a relaxáció.

Érdemes egy könnyű és rövid ideig tartó alvást, ejtőzést beiktatni, hiszen ezzel válnak teljessé a relaxációs folyamatok, így válik teljessé a felfrissülés. Wellness részlegünk emeletén kialakított galériás pihenő tökéletes helyszíne ennek.

Szállodánk wellness részlegét nemcsak szállóvendégeink vehetik igénybe.

Digitális adatszolgáltatás

Tájékoztatjuk, hogy a digitális okmányolvasó használatára vonatkozó és érvényben lévő kormányrendelet értelmében a bejelentkezés és szobaelfoglalás feltétele a szálláshely szolgáltatást igénybevevő személyek személyes adatait igazoló fényképes igazolványainak (személyi igazolvány, lakcímkártya vagy útlevél, lakcímkártya) átadása érkezéskor a recepción és digitális okmányscannerrel történő rögzítése a szálloda részéről.

Minden vendég azonosítására be kell mutatni a fényképes okmányt és lakcím igazolványt érkezéskor, életkortól függetlenül gyermekeknek is.

A hatályos jogszabály szerint amennyiben a vendég nem adja át okmányolvasásra a személyi azonosítására szolgáló okmányt, abban az esetben a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja. A VIZA rendszerbe adatok továbbítására a szálláshely-szolgáltató 2021. szeptember 1. napjától köteles.

Abban az esetben, ha a szálláshely szolgáltató a jogszabályi előírások okán a tartózkodást megtagadja, a szálloda a visszaigazolásban szereplő kötbér-, lemondási- vagy módosítási összeg megfizetésére igényt tart.